Κυριακή 29 Ιουλίου 2012


Κλαδική Αγροτοδιατροφικού Τομέα : Κάτω τα χέρια από την Αγροτική

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της ξεκαθάρισε πως είναι ο επάξιος συνεχιστής της βάρβαρης πολιτικής της επέλασης στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποταγής σε κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει
ουσιαστικά το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και το ξήλωμα του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τις ιδιωτικοποιήσεις! Αντίθετα, η κοινωνική καταστροφή που προωθείται από τους συγκυβερνούντες θα επιταχυνθεί, και θα ολοκληρωθεί με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ήδη έχουν προετοιμάσει.
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
Ειδικότερα η κατ’ επιταγή της Ε.Ε. και των μνημονίων πώληση της Αγροτικής σημαίνει παράδοση στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο του υποθηκευμένου  70% της αγροτικής γης, ακόμα μεγαλύτερα ληστρικά επιτόκια δανεισμού, άμεσες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Το δοκιμασμένο κόλπο της πώλησης του κερδοφόρου φιλέτου των ενισχύσεων και του υγιούς χαρτοφυλακίου των δανείων στους ιδιώτες, με το δημόσιο να κρατά τη «φύρα» των κόκκινων δανείων της ΑΤΕ ακολουθείται πιστά και σε αυτή την περίπτωση.
Παράλληλα με την πώληση της Αγροτικής, προχωρούν και στο ξεπούλημα των θυγατρικών της εταιριών (Δωδώνη, Βιομηχανίες ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ). Το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν θεωρούνται «κερδοφόρα», ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων για τους εργαζόμενους, εξανεμίζοντας τον όποιο εναπομείναντα κοινωνικό ρόλο της Αγροτικής.
  • Η ΑΤΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ! ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ!
  • ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ (100%) - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο τους εργαζόμενους της Αγροτικής, των θυγατρικών, της μικρομεσαίας αγροτιάς και όλου του λαού για την ανατροπή των σχεδίων της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου τρόικας - Ε.Ε. - κεφαλαίου.
    • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΔΩΔΩΝΗ ,ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ)
    • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.
    • ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
Ο ταξικός, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας του εργατικού και αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει!
ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου