Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012


Κερδίζουν χρόνο, μας κλέβουν ζωή

Να κερδίσει χρόνο προσπαθεί η κυβέρνηση της τρόικας εσωτερικού, προσπαθώντας να καθησυχάσει το λαό ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα εντός του 2012.
Η αλήθεια είναι ότι εφαρμόζονται ήδη με καταστροφικές συνέπειες τα αντιλαϊκά μέτρα του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου, ενώ προετοιμάζεται η τελική κατάληξη των μέτρων ύψους 11,5 και πλέον δισ. ευρώ, με βασικό στοιχείο την προώθηση του μαζικού ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου μέσω ιδιωτικοποιήσεων.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Είναι φανερό ότι
προετοιμάζονται νέα μέτρα, ένα νέο «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, ένα μνημόνιο τρία για την ολοκληρωτική σύνθλιψη εργαζομένων και ανέργων. 

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έχοντας αποδεχθεί πλήρως τις επιταγές κεφαλαίου – ΕΕ και ΔΝΤ, έχοντας μετατρέψει το μνημόνιο σε «συνταγματική εντολή», όχι μόνο ξέχασε τα φληναφήματα περί επαναδιαπραγμάτευσης, αλλά προωθεί μια αδυσώπητη επίθεση κατά του λαού. 

Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, από ένα κίνημα αποφασισμένο να νικήσει και να ανατρέψει την επίθεση του επίθεση του μαύρου μετώπου, από μια Αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και του παλλαϊκού ξεσηκωμού. …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου