Κυριακή 29 Ιουλίου 2012


Ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 19 Ιούλη 2012

Την Πέμπτη 19 Ιούλη συνεδρίαση η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να εξειδικεύσει την υλοποίηση των βασικών κατευθύνσεων που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού στις 14 Ιούλη. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

α. Σε σχέση με άμεσα ζητήματα παρέμβασης στο κίνημα
- Να στηριχτεί η προσπάθεια για κινητοποίηση άμεσης εργατικής απάντησης στις 26 Ιούλη, ημέρα που οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα συναντηθούν με τον Στουρνάρα για να προχωρήσει το
νέο πακέτο αντεργατικής λαίλαπας.
- Να στηριχτούν όσες άλλες κινητοποιήσεις εξαγγελθούν το αμέσως επόμενο διάστημα (Χαλυβουργία, Σκαραμαγκάς, ΠΟΕ – ΟΤΑ, νοσοκομεία κλπ).
- Να συνεχιστεί η προσπάθεια για ενωτική αντιφασιστική δράση
- Να βγει κάλεσμα για μαζική άνοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη.

β. Σε σχέση με τον προγραμματισμό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο δρόμο για τη Συνδιάσκεψη
- Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα διοργανώσει στο δεύτερο 15ήμερο του Οκτώβρη μεγάλο πολιτικο-θεωρητικό διήμερο, με διεθνείς συμμετοχές και θέμα την πολιτική της πρόταση για τη Αριστερά της εποχής μας, καθώς και ζητήματα του προγράμματος και της στρατηγικής.
- Η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη.
- Η ΚΣΕ προχωρά στη συγκρότηση επιτροπής Θέσεων και προγράμματος ενόψει της Συνδιάσκεψης. Στόχος είναι ένα πρώτο πολιτικό ντοκουμέντο να έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη το σύνολο των θέσεων. Ειδικά για το θέμα του προγράμματος η ΚΣΕ καλεί τις κλαδικές επιτροπές, τις τοπικές αλλά και κάθε συντρόφισσα και σύντροφο να καταθέσουν προτάσεις, θεματικές εξειδικεύσεις, παρατηρήσεις με αφετηρία την επεξεργασία που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνη. Η ΚΣΕ έγκαιρα θα ανακοινώσει όλα τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα που αφορούν την πορεία προς τη Συνδιάσκεψη.
-Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις που έχουμε πάρει για συγκρότηση της γραμματείας συνδικαλιστικού, για σύσκεψη του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
γ. Σε σχέση με τη δράση ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ
-Στην βάση της απόφασης της ΠΣΕ και ανταποκρινόμενη στη πρόσκληση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα σε αντιπροσωπείες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΑΑ, την Τετάρτη 18 Ιούλη, κατά την οποία διαπιστώθηκε η διάθεση των δύο χώρων για συντονισμό της δράσης τους μέσα στο κίνημα και τους αγώνες, η συνεργασία τους στα μεγάλα πολιτικά μέτωπα της  περιόδου με κύρια αιχμή την πάλη κατά του ευρώ και της ΕΕ, (αλλά και στην αντιφασιστική δράση, τις γειτονιές, το συνδικαλιστικό κίνημα κλπ), το άνοιγμα ενός πιο συστηματικού διαλόγου για την αριστερά της εποχής μας.
-Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να ξεδιπλωθεί πολύμορφη μαζική δράση κατά της ΕΕ, μέσα από κάθε δυνατό δρόμο (δράση στο κίνημα, ειδικές  συσπειρώσεις, συμβολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αναβάθμιση της δράσης της «Πρωτοβουλίας κατά του Ευρώ και της ΕΕ»), με έμφαση στο πώς σήμερα το ζήτημα της ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ είναι στην καρδιά της μάχης για την απόκρουση της επίθεσης, την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, το άνοιγμα ενός άλλου δρόμου για την ελληνική κοινωνία σε ρήξη με τη λογική του κέρδους και της αγοράς, αλλά και βασικός κόμβος για τη συσπείρωση των δυνάμεων που επιδιώξουν δρόμους ανατροπής.
-Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τέλος, θα συνεχίσει την ενωτική απεύθυνση και το κάλεσμα για συντονισμό στην δράση και αναβαθμισμένο πολιτικό διάλογο και σε άλλες δυνάμεις της αριστεράς, ξεκινώντας από τις δυνάμεις που με τον ένα η τον άλλο τρόπο στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις εκλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου