Κυριακή 29 Ιουλίου 2012


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας».


Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς (2010-2011) οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» μέσα από τις γενικές τους συνελεύσεις, τη στήριξη του σωματείου των καθηγητών στα φροντιστήρια, αλλά και ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε κατάφεραν όχι μόνο να ανατρέψουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει δραματικά τους μισθούς και να καταστρατηγήσει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου, αλλά και να επιβάλουν την επαναπρόσληψη των 7 καθηγητών που απολύθηκαν εκδικητικά, επειδή διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους μαζί με τους συναδέλφους τους.
Φέτος, με το τέλος της σχολικής χρονιάς, η διεύθυνση των φροντιστηρίων «Ένεκα Παιδείας» (Αρ. Μπαντέλης, Π. Πήλιουρας) προχώρησε σε λοκ άουτ, κλείνοντας 3 φροντιστήρια από τα συνολικά 5 της
αλυσίδας (με περισσότερους από 400 μαθητές) και πετώντας στην ανεργία 70 καθηγητές, παρά τα δηλωμένα κέρδη της στα συγκεκριμένα παραρτήματα (1.000.000€ την τελευταία 5ετία). Ταυτόχρονα η εργοδοσία χρωστά 300.000€ στους εργαζομένους, αλλά και οφείλει 1.000.000€ στο ΙΚΑ και 160.000€ στην εφορία.
Την ίδια στιγμή η εργοδοσία των «Ένεκα Παιδείας» προχωρά σε διάδοχη επιχείρηση με την προσωνυμία «Πυξοίδα», κρατώντας τους μαθητές από τα παραρτήματα που κλείνουν, αλλά πετώντας στο δρόμο τους εργαζομένους που διεκδίκησαν και αγωνίστηκαν. Η ασυδοσία της εργοδοσίας δεν είναι παρά αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου και της ΕΕ που τσαλακώνει τα εργασιακά δικαιώματα για χάρη της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτή είναι η «υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά» και η «ανάπτυξη» του Σαμαρά και των συνενόχων του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Εγκληματικός είναι ο ρόλος της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που αφήνουν ανενόχλητους κυβέρνηση και εργοδοσία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των εργαζομένων στα φροντιστήρια «Ένεκα Παιδείας» και του σωματείου των καθηγητών στα φροντιστήρια, ΣΕΦΚ, που αγωνίζονται ενάντια στην επιβολή εργασιακού Μεσαίωνα. Τη στιγμή που οι εργοδότες, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της τρόικας, προσπαθούν να απαλλαγούν από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους που διεκδικούν και αγωνίζονται, ο μονόδρομος για τους εργαζομένους είναι ο συλλογικός, ανυποχώρητος αγώνας και η αλληλεγγύη.
• Να μην επιτραπεί την αδειοδότηση και τη λειτουργία της διάδοχης επιχείρησης "Πυξοίδα" των "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που στήνουν οι Δ.Φραγκής και Δ.Ζιαμπάρας, σε συνεργασία με τον Π. Πήλιουρα, στις πλάτες των αγωνιζόμενων καθηγητών.
• Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα 300.000 Ευρώ στους συναδέλφους
• Να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα "ΕΝΕΚΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" της Γλυφάδας, για τη συνδικαλιστική του δράση στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Να σταματήσει ο εργοδότης Αριστείδης Μπαντέλης να απειλεί τον πρόεδρο του ΣΕΦΚ Διονύση Αμπάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου