Κυριακή 29 Ιουλίου 2012


Κοινή Δήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μ.Α.Α.

                                                  ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΑ 
Τετάρτη,18 Ιουλίου, έγινε συνάντηση των αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΑ και προέκυψαν οι παρακάτω  διαπιστώσεις και πρωτοβουλίες.
1.Η νέα τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική. Η ανεργία και η φτώχεια απλώνονται όλο και περισσότερο στην Ελληνική κοινωνία. Η κρισιμότητα της κοινωνικής κατάστασης  απαιτεί  άμεσες πρωτοβουλίες ανάπτυξης της λαϊκής πάλης:
  • Για να προστατευθούν τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Για να  αποτραπεί η διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
  • Για να  ακυρωθούν η άγρια αντιλαϊκή φορολογία και τα χαράτσια, που έχουν εξαντλήσει το λαό.
  • Για να αποτραπούν οι ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
  • Για να  προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.
  • Για να αντιμετωπισθεί η φασιστική απειλή και η ρατσιστική βία.
  • Για να   προστατευθεί το περιβάλλον από την ασυδοσία των  «επενδυτών», που προβλέπουν οι μνημονιακοί  νόμοι.
  • Για να  προστατευθούν οι λαϊκές ελευθερίες που απειλούνται και περιορίζονται, για να επιβληθεί η άγρια αντιλαϊκή πολιτική.
  • Για να οργανωθεί ο αγώνας για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, τη διαγραφή του χρέους και την εκδίωξη της τρόικας.
         2.     Κεντρικό ζήτημα στη διαπάλη που αναδείχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στην ελληνική κοινωνία είναι το ζήτημα του ευρώ και της ΕΕ. Οι δύο δυνάμεις συμφώνησαν ότι, για να αντιμετωπιστούν   τα προβλήματα των εργαζόμενων και της χώρας, απαιτείται ρήξη με την Ευρωζώνη και την ΕΕ, με τις συνθήκες τους -που είναι και θα γίνονται όλο και πιο αντιδραστικές -  με το πολιτικό θεσμικό τους οικοδόμημα που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών ενάντια στους λαούς. Ότι αποτελεί κριτήριο για οποιαδήποτε πολιτική δύναμη της αριστεράς η στάση της απέναντι στο συγκεκριμένο ζήτημα.
        3.  Συμφώνησαν να συμβάλουν από κοινού στην αποκάλυψη του αντιδημοκρατικού και εκμεταλλευτικού για τους ευρωπαϊκούς λαούς  χαρακτήρα  της νομισματικής ένωσης  και της ΕΕ . Να στηρίξουν τη δράση της υπάρχουσας «Πρωτοβουλίας κατά του ευρώ και της ΕΕ», αξιοποιώντας την αρχική συσπείρωση δυνάμεων που έχει πετύχει, σαν συμβολή  στην ανάπτυξη ενός πολιτικού κινήματος και  ενός  αγωνιστικού μετώπου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, την πολιτική του κεφαλαίου, τα μνημόνια και το χρέος. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Θεωρούν σημαντικό και αναγκαίο επίσης, στο φόντο της κλιμακούμενης κρίσης της Ευρωζώνης,  να εξετάσουν τη διαμόρφωση υπέρ των εργαζομένων ενός πολιτικού σχεδίου για την αντιμετώπιση αιφνίδιων εξελίξεων.  Eνός  σχεδίου που θα στηρίζεται στο οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
3.  Οι δύο δυνάμεις θα συνεχίσουν το διάλογο για τα θεμελιώδη ζητήματα που αφορούν την  αριστερά σήμερα. Η ανάδειξη ενός άλλου δρόμου για την Ελληνική κοινωνία, πέρα από τα μνημόνια και την ΕΕ, τον καπιταλισμό και την κρίση του, αποτελεί προϋπόθεση, για να αποκτήσουν δυναμική και προοπτική οι αγώνες,  για να δυναμώσει η ελπίδα ότι μπορούν τα πράγματα να πάνε αλλιώς.
                                                                                             ΑΘΗΝΑ 26.7.2012        ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου