Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κάλεσμα για ιδρυτική ΓΣ ΤΕΦΑ 08-11-2011

                                   ΚΑΛΕΣΜΑ

Ζούμε σε μια περίοδο εκρηκτική! Η κυρίαρχη τάξη και τα επιτελεία της βυθίζονται στην κρίση, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι διατρανώνουν ότι «δεν πληρώνουμε τη βάρβαρη και χρεοκοπημένη πολιτική τους!». Ένας νέος γύρος αγώνων βρίσκεται σε εξέλιξη. Καταλήψεις μαζικές σε σχολεία και σχολές, απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στους Δήμους, στο δημόσιο τομέα, δεκάδες παρεμβάσεις στις παρελάσεις, μαζική ανυπακοή στα χαράτσια. Η οργισμένη πλειοψηφία δηλώνει: «Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω!».
Για να ξεπεράσουν την κρίση τους, η αστική τάξη και οι εκπρόσωποί της, η επιχειρηματική και πολιτική εξουσία, οδηγούν την κοινωνία σε οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό ολοκαύτωμα και σε βαθιά αντιδημοκρατικούς δρόμους! Μόνο αν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και απαλλαγούμε από την εξουσία του κέρδους και της εκμετάλλευσης, μόνο με την εξουσία των εργαζομένων, μπορεί να υπάρξει πραγματική ευημερία, αξιοποίηση της συλλογικής δημιουργικής δυνατότητας των εργαζομένων, παραγωγή γνώσης, επιστημονικών καινοτομιών και προοδευτικού πολιτισμού για την κοινωνική πλειοψηφία και οικολογική ισορροπία.
Σε τέτοιες ιστορικές στιγμές, χρειάζεται μια Αριστερά που θα συμβάλλει στην οργάνωση των αγώνων, στην ανάδειξη της νικηφόρας προοπτικής τους, στη διαμόρφωση ενός αγωνιστικού κι ανατρεπτικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου. Για αυτό χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά, πραγματικά ανατρεπτική και αντικαπιταλιστική.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. παλεύει για να οικοδομηθεί ένα πλατύ και νικηφόρο κίνημα με αντικαπιταλιστικούς πολιτικούς στόχους ανατροπής της επίθεσης, για μια νέα σοσιαλιστική και κομμουνιστική προοπτική πέρα από τον ορίζοντα του «καπιταλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» του ΣΥΝ και του «υπαρκτού σοσιαλισμού» που κατέρρευσε του ΚΚΕ. Παλεύει για να γίνει η Αριστερά ο πόλος της αντίστασης, της ελπίδας και της ανατροπής.
Μετά την επιτυχία της πρώτης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψής μας στις 29-30/10/2011, όπου χιλιάδες αγωνιστές από όλη την Ελλάδα τολμήσαμε και κάναμε το αποφασιστικό βήμα για την οικοδόμηση ενός αριστερού δημοκρατικού πολιτικού μετώπου, παίρνουμε τη σκυτάλη για τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στην περιοχή μας, στους σημερινούς Δήμους Φυλής και Αχαρνών. Θέλουμε να συζητήσουμε τους δρόμους της αντίστασης και της ανατροπής σε κατεύθυνση αντικαπιταλιστική και ανατρεπτική όχι μόνο των γενικότερων πολιτικών προβλημάτων αλλά και των ιδιαίτερων και σοβαρότατων προβλημάτων της περιοχής μας, ενός τόπου που χαρακτηρίζεται από οξυμένα προβλήματα ανεργίας, φτώχιας, υποβάθμισης της ποιότητας ζωής μας και του περιβάλλοντος, όπως πχ το διαρκές έγκλημα ύπαρξης της χωματερής εδώ και σαράντα χρόνια.
Καλούμε κάθε αγωνιστή της περιοχής μας να βαδίσει μαζί μας το δρόμο του αγώνα για να αναπτυχθεί μια ισχυρή Αριστερά, πραγματικά αντίπαλο δέος του βάρβαρου αυτού συστήματος.
Καταγγέλλουμε τη φασιστική άρνηση του Δημάρχου Φυλής να μας παραχωρήσει την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» με το επιχείρημα της μη κατάθεσης καταστατικού της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.(!!!) στο Δήμο και της μη αναγνωρισιμότητάς μας και επιμένουμε να πραγματοποιηθεί σε αυτόν το χώρο. Οι δημοτικές αίθουσες ανήκουν στο λαό και τους φορείς του και δε δεχόμαστε στεγανά και αποκλεισμούς.

Σας καλούμε στην: 
Ανοιχτή Ιδρυτική Συνέλευση ΤΕΦΑ, Κυριακή 20-11-11, 11:00,
 Δημαρχείο Άνω Λιοσίων, Αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου